POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - pravna rješenja i uredbe - pravilnik o higijeni ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 8. Zakona o društvenoj kontroli cijena ("Narodne novine", broj 27/85 i 53/90). Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 9. travnja 1993. godine, donijela
ODLUKU
o zaštitnoj cijeni šećerne repe roda 1993. godine
I.
Poduzećima i drugim pravnim osobama te individualnim poljoprivrednicima koji proizvode i prodaju šećernu repu, osigurava se, za šećernu repu roda 1993. godine, zaštitna cijena od 63 hrvatska dinara po kilogramu.
II.
Cijena iz točke 1. ove Odluke podrazumijeva se franko utovarna postaja u mjestu proizvodača, uz željezničku, brodsku, odnosno kamionshu rampu, pristanište ili dizalicu ili franko prijemna rampa šećerane.
III.
Cijena iz točke I. ove Odluke vrijedi za šećernu repu očšćenu od stranih primjesa, zemlje i neispravno odrezanih glava, lišea i repića s digestijom od 15,5%. Za svaki postotak digestije veći ili manji od 15,5% zaštitna cijena se povećava ili smanjuje za 4,065 hrvatska dinara po kilogramu.
IV.
Cijena iz točke I. i dinarski iznos iz stavka 2. točke III. ove Odluke revalorizira se indeksom promjene vrijednosti hrvatskog dinara prema njemačkoj marki (DEM), po srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske, na dan plaćanja.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 320-03/93-01/07
Urbroj: 5030105-93-1
Zagreb, 9. travnja 1993.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti