POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - pravna riznica - pravilnik o statusu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 8. Zakona o društvenoj kontroli cijena ("Narodne novine". broj 27/85 i 53/90). Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 9. travnja 1993. godine, donijela
ODLUKU
o zaštitnoj cijeni kukuruza roda 1993. godine
I.
Poduzećima i drugim pravnim osobama te individualnim poljoprivrednicima koji proizvode i prodaju kukuruz, osigurava se, za kukuruz roda 1993. godine, zaštitna cijena od 235 hrvatskih dinara po jednom kilogramu.
II.
Cijena iz točke I. ove Odluke podrazumijeva se franko utovarna postaja proizvodača franko skladište na željezničkom kolodvoru proizvodača ili franko skladište mlina u mjestu proizvodača - po izboru kupaca.
III.
Cijena iz točke I. ove Odluke vrijedi za kukuruz zreo, zdrav, bez znakova plijesni i bez stranog okusa i mirisa, upotrebljiv za Ijudsku prehranu, odnosno za stočnu hranu, nezaražen žitnim bolestima i štetnicima s do 2% defektnih zrna i drugih primjesa do 4% lomljenih zrna i 14% vlage. Postotak lomljenih zrna utvrduje se prosijavanjem kroz sito s otvorima promjera 5 mm.
IV.
Ako kukuruz ima veći ili manji postotak defektnih zrna drugih primjesa i vlage od postotka iz točke III. ove Odluke, zaštitna cijena se smanjuje ili povećava za isti postotak defektnih zrna drugih primjesa i vlage. Za kukuruz koji ima sadržaj vlage veći od 14,5%, zaštitna cijena se smanjuje za troškove sušenja koji se utvrđuju ugovorom ižmedu proizvođača i kupca. Ako kukuruz sadrži veći postotak lomljenih zrna od 4%, zaštitna cijena se smanjuje za 025% po svakom postotku lomljenih zrna.
V.
Cijena iz točke 1. ove Odluke revalorizira se indeksom promjene vrijednošti hrvatskoga dinara prema njemačkoj marki (DEM) po srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske na dan plaćanja.
VI.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
KIasa: 320-03/93-01/08
Urbroj: 5030105-93-1
Zagreb, 9. travnja 1983.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti