POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - zbirke pravilnika - pravilnik o gospodarenju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim
UKAZ
o proglašenju Zakona o prestanku važenja Zakona o osnivanju javnog poduzeća INA - Industrija nafte
Proglašavam Zakon o prestanku važenja Zakona o osnivanju javnog poduzeća INA - Industrija nafte, koji je Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske donio na sjednici 2. lipnja 1993. godine.
Broj : PA4-47/ 1-93.
Zagreb, 18. lipnja 1993.
Predsjednik Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.ZAKON
o prestanku važenja Zakona o osnivanju javnog poduzeća INA - Industrija nafte
Članak 1.
Zakon o osnivanju javnog poduzeća INA - Industrija nafte ("Narodne novine", br. 42/90. i 61/91.) prestaje važiti.
Članak 2.
Javno poduzeće INA - Industrija nafte. s p. o. koje je u vlasništvu Republike Hrvatske, preoblikovat će se u dioničko društvo u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona. INA - Industrija nafte u donošenju odluka potrebnih za promjenu oblika poduzeća postupa po svojim općim aktima i važećim propisima.
Članak 3.
Dionice INA - Industrija nafte d. d. pohranjuju se u Trezor Narodne banke Hrvatske.
Članak 4.
Vlada Republike Hrvatske imenuje i razrješava predstavnika Republike Hrvatske koji u Skupštini INA - Industrija nafte d. d. zastupa Republiku Hrvatsku kao dioničara.
Članak 5.
Vlada Republike Hrvatske je ovlaštena donijeti odluku o prodaji do ukupno najviše 25% dionica INA - Industrija nafte d. d., te uvjetima i načinu prodaje. Za svaku daljnju prodaju dionica Vlada Republike Hrvatske mora pribaviti suglasnost Sabora Republike Hrvatske.
Članak 6.
Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 305-01/93-01/18
Zagreb. 2. lipnja 1993.
ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
Stjepan Mesić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti