POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - prava i dužnosti - uredba o pristupu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 1. Zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da donosi uredbe kojima se uređuju pojedina pitanja iz djelokruga Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 74/92), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 8. rujna 1993. donijela
UREDBU
o zaduženju Republike Hrvatske kod Narodne banke Hrvatske

Članak 1.
Radi konsolidiranja rashoda državnoga proračuna i u svezi s provođenjem stabilizacijskoga programa, Republika Hrvatska se zadužuje kod Narodne banke Hrvatske uzimanjem kredita u iznosu od 350 milijardi HRD uz kamatnu stopu od 1% godišnje.
Kredit iz stavka 1. ovog članka prihod je državnoga proračuna, a može se koristiti i za kupnju deviza kod Narodne banke Hrvatske.

Članak 2.
Kredit iz članka 1. ove Uredbe, Republika Hrvatska vratit će u osam jednakih kvartalnih obroka, od kojih prvi dospijeva 31. prosinca 1993 godine, a posljednji 30. rujna 1995. godine.
Prilikom otplate vrši se revalorizacija obroka koji se vraća primjenom indeksa promjene vrijednosti HRD prema DEM po srednjem deviznom tečaju Narodne banke Hrvatske, na dan otplate kvartalnog obroka.

Članak 3.
Ovlašćuje se ministar financija za zaključenje Ugovora s Narodnom bankom Hrvatske u skladu s ovom Uredbom.

Članak 4.
Ova Uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 450-02/93-01/24
Urbroj: 5030105-93-1
Zagreb, 8. rujna 1993.

Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti