POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - ugovori - pravilnik o postupanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA I ZDRAVSTVA HRVATSKE
Na osnovi članka 74. Zakona o zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju ("Narodne novine" broj 12/91pročišćeni tekst, 19/91, 53A/91, 18/92 i 69/92) i članka 22. Statuta Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i zdravstva Hrvatske ("Narodne novine" broj 48/90), Skupština Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i zdravstva Hrvatske na 12. sjednici održanoj 20. svibnja 1993. godine, donijela je
ODLUKU
o ograničenju prava korištenja zdravstvene zaštite u inozemstvu
I.
Osiguranicima Republičkog fonda zdravstveno osiguranja i zdravstva Hrvatske (u daljnjem tekstu: Republički fond), ne priznaje se pravo upućivanja na liječenje ili liječničke preglede u inozemstvo na teret sredstava Republičkog fonda.
II.
Osiguranicima Republičkog fonda, koji obave liječenje ili liječnički pregled u inozemstvu, može se priznati trošak liječenja ili liječničkog pregleda samo u visini cijena zdravstvenih usluga Republičkog fonda, pod uvjetom da tako obavljeno liječenje, odnosno liječnički pregled, naknadno odobri liječnička komisija Republičkog fonda.
III.
Iznimno od odredbe u točki II. osiguranik ima pravo na naknadu stvarnih troškova za pruženu hitnu medicinsku pomoć u inozemstvu.
IV.
Odredbe općih akata Republičkog fonda koje su u suprotnosti s odredbama ove odluke neće se primjenjivati, ako međunarodnim ugovorima nije drukčije propisano.
V.
Ova odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa : 025-04/93-01 /48
Urbroj : 338-24-93-1
Zagreb, 20. svibnja 1993.
Predsjednik Skupštine Republičkog fonda
prim. dr. sci. Mate Ljubičić, v.r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti