POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - zakoni i statuti - pravilnik o zahtjevima ...

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim
UKAZ
o proglašenju Zakona o prestanku važenja Zakona o uređenju imovinskih odnosa nastalih samovlasnim zauzećem (uzurpacijom) zemljišta u općenarodnoj imovini
Proglašavam Zakon o prestanku važenja Zakona o uređenju imovinskih odnosa nastalih samovlasnim zauzećem (uzurpacijom) zemljišta u općenarodnoj imovini, koji je Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske donio na sjednici 3. lipnja 1993. godine.
Broj: PA4-45/ 1-93.
Zagreb, 10. lipnja 1993.
Predsjednik Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.

ZAKON
Zakon o uređenju imovinskih odnosa nastalih samovlasnim zauzećem (uzurpacijom) zemljišta u općenarodnoj imovini ("Narodne novine", br. 31/58, 20/77. 34/79) prestaje važiti.
Postupci pokrenuti po odredbama Zakona o uređenju imovinskih odnosa nastalih samovlasnim zauzećem (uzurpacijom) zemljišta o općenarodnoj imovini ("Narodne novine", br. 31/58, 20/77. i 34/79) u kojima nije donijeto pravomoćno rješenje dovršit će se po odredbama tog Zakona.
Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa:941-06/93-01/01
Zagreb, 3. lipnja 1993.