POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - zakoni i propisi - zakon o sigurnosnoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim
UKAZ
o proglašenju Zakona o izmjenama zakona koji sadrže nazivlje javno tužilaštvo
Proglašavam Zakon o izmjenama zakona koji sadrže nazivlje javno tužilaštvo, koji je Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske donio na sjednici 2. lipnja 1993. godine.
Broj : PA4-42/ 1-93.
Zagreb, 10. lipnja 1993.
Predsjednik Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.ZAKON
o izmjenama zakona koji sadrže nazivlje javno tužilaštvo
Članak 1.
U Zakonu o javnom tužilaštvu ("Narodne novine", br. 17/77, 17/86, 27/89, 16/90, 41/90, 14/91, 66/91, 22/92 i 39/92.) naziv Zakona mijenja se i glasi: "Zakon o državnom odvjetništvu". U Zakonu o teritorijalnoj nadležnosti i sjedištima općinskih i okružnih javnih tužilaštava ("Narodne novine", br. 25/77, 50/78. i 3/81) naziv Zakona mijenja se i glasi: "Zakon o teritorijalnoj nadležnosti i sjedištima državnih odvjetništava".
Članak 2.
U zakonima iz članka 1. ovoga Zakona te u drugim zakonima i propisima riječi: "javno tužilaštvo", "javnotužilačka funkcija" i "javni tužilac" zamjenjuju se riječima: "državno odvjetništvo", "državnoodvjetnička dužnost" i "državni odvjetnlk" u odgovarajućem padežu.
Članak 3.
Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 712-01 /93-01 /01
Zagreb, 2. lipnja 1993.
ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
Stjepan Mesić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti