POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - besplatni list - pravilnik o privremenoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Ustavni sud Republike Hrvatske, rješavajući o ustavnoj tužbi P. F. P. iz P., na sjednici 13. listopada 1993. godine, donio je ovo
RJEŠENJE
Odbacuje se ustavna tužba.
2. Ovo će se rješenje objaviti u "Narodnim novinama"
Obrazloženje
P. F. P. iz P. podnio je ustavnu tužbu u svezi presude Općinskog suda u K.. presude i rješenja Okružnog suda u D.. te rješenje Vrhovnog suda Republike Hrvatske.
U podnesku podnositelja ustavne tužbe, koji je Ustavnom sudu Republike Hrvatske dostavljen na zahtjev Suda kao dopuna ustavne tužbe, navodi se rješenje Vrhovnog suda Republike Hrvatske koje je podnositelj primio dana 23. veljače 1993.
Budući da je ustavna tužba bila predana pošti dana 25. ožujka 1993, utvrđeno je da je nepravodobna u smislu članka 29. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 13/91). Prema odredbi članka 29. navedenog Ustavnog zakona ustavna tužba može se podnijeti u roku od mjesec dana računajući od dana primitka odluke. Rok koji je određen na mjesece završava se protekom onog dana koji po svom broju odgovara danu kada je rok otpočeo.
U skladu s iznijetim donijeto je, temeljem odredbe članka 26. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske, rješenje o odbačaju ustavne tužbe.
Objava ovog rješenja temelji se na odredbi članka 20. stavak 1. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 13/91).

Broj U-III-124/ 1993.
Zagreb, 13. listopada 1993

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik
Jadranko Crnić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti