POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - ažurirane odredbe - uredba o sporazumima ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

IZBORNA KOMISIJA REPUBLIKE HRVATSKE
Na osnovi članka 31. stavak 2. Zakona o izborima zastupnika u Sabor Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 22/92, 27/92 i 1/93) i članka 29. stavak 1. Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave i uprave ("Narodne novine" br. 90/92) Izborna komisija Republike Hrvatske propisuje
OBVEZATNE UPUTE OŽ - OLS-IX - GLASOVANJE PROGNANIKA
Izbor zastupnika u Županijski dom Sabora Republike Hrvatske i članova predstavničkih tijela lokalne samouprave

  1. Županijska izborna komisija će u dogovoru s Uredom za prognanike i povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za određeno područje odrediti sjedišta onih općinskih i gradskih izbornih komisija koje su u nemogućnosti obavljati rad u područjima i mjestima za koja su određene.
  2. Općinske, odnosno gradske izborne komisije i izborne komisije kotareva s posebnim samoupravnim položajem odredit će biračka mjesta i za njih imenovati biračke odbore za prognanike sa svog područja, vodeći računa o tome gdje se nalaze veće skupine prognanika kao i o ravnomjernom teritorijalnom rasporedu biračkih mjesta.
  3. Prognanici će na izborima 7. veljače 1993. godine glasovati za zastupnike u Županijski dom Sabora Republike Hrvatske i za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave u izbornim jedinicama u kojima imaju prebivalište, a ne za zastupnike u Županijski dom Sabora Republike Hrvatske i za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave na području kojeg se nalazi biračko mjesto na kojem će glasovati.
  4. Glasovanje prognanika za izbor zastupnika u Županijski dom Sabora Republike Hrvatske, te za izbore članova predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave provest će se na istim biračkim mjestima i pred istim biračkim odborima.

Klasa: 013-01/92-01/08
Urbroj: 56605/93-59
Zagreb, 11 siječnja 1993.
Predsjednik
Milan Vuković, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti