POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - osnovne informacije - zaključak kojim se ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
Temeljem članka 107. stavka 1. Zakona o unutarnjim poslovima ("Narodne novine" br. 29/91, 73/91,19/92 i 33/92), donosim
RJEŠENJE
o utvrđivanju cijene potvrde o primitku oružja i streljiva radi prijevoza

I
Ovim rješenjem utvrđuje se cijena potvrde o primitku oružja i streljiva radi prijevoza u zračnom prometu, koju ovlaštena osoba u stanici aerodromske policije izdaje putniku koji posjeduje kratko vatreno oružje i streljivo temeljem valjane isprave za držanje nošenje ili nabavljanje oružja, hladno ili plinsko oružje ili kratko zračno oružje.

II
Za izdanu potvrdu putnik plaća naknadu u iznosu od 1.000 HRD.

III
Sredstva od naplaćene naknade za izdane potvrde knjižit će se na poseban račun Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i mogu se upotrijebiti samo za nabavu istih, te za podmirenje ostalih troškova u svezi s njihovim izdavanjem.

IV
Ovo rješenje stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Broj : 511-01-78-19487/93.
Zagreb, 25. lipnja 1993.

Ministar unutarnjih poslova
Ivan Jarnjak, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti