POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - propisni list - propisi sudskog hrvatska ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim
UKAZ
o proglašenju Zakona o plaćanju doplatne marke "Dr. Alojzije Stepinac, 1898. - 1960." u unutarnjem poštanskom prometu
- Proglašavam Zakon o plaćanju doplatne marke "Dr. Alojzije Stepinac, 1898-1960." u unutarnjem poštanskom prometu koji je Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske donio na sjednici 30. travnja 1993. godine.
Broj: PA4-26/1-93.
Zagreb, 5. svibnja 1993.
Predsjednik Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.ZAKON
o plaćanju doplatne marke "Dr. Alojzije Stepinac, 1898. - 1960." u unutarnjem poštanskom prometu
Članak 1.
U povodu obilježavanja 83. obljetnice smrti kardinala dr. Alojzija Stepinca, plaćat će se u razdoblju od 1. do 31. srpnja i993. gudine na sve poštanske pošiljke u unutarnjem poštanskom prometu, osim dnevnoga tiska 1 časopisa, doplatna marka "Dr. Alojzije Stepinac, 1898-1960.", u visini od 50% nominalrie vrijedilosti prve stope pisma u unutarnjem poštanskom prometu.
Članak 2.
Organizacija Caritas, Hrvatski crveni križ i druge humanitarne organizacije oslobađaju se od plaćanja doplatne marke iz članka 1. ovoga Zakona.
Članak 3.
Prihod od prodanih doplatnih maraka iz članka 1. ovoga Zakona do iznosa od 160.000 DEM, izraženo u protuvrijednosti hrvatskih dinara, ria dan konačnog obračuna, javno poduzeće HPT - Hrvatska, pošta i telekomunikacije uplatit će na račun Fondacije za podizanje spomenika kardinalu Alojziju Stepincu i uređenje Krašića. Ukoliko prihod od prodanih doplatnih marka bude veći od iznosa iz stavka 1. ovoga članka, taj dio prihoda uplatit će se u proračun Republike Hrvatske.
Članak 4.
Ovaj Zakon stupa na snagu danom objave u"Narodnim novinama".
Klasa: 344-02/93-02/03
Zagreb, 30. travnja 1993.
ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
Stjepan Mesić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti