POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - propisi za pravnike - rješenje o odbijanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim
UKAZ
o proglašenju Zakona o plaćanju doplatne marke "Zrinski i Frankopani" u unutarnjem poštanskom prometu
Proglašavam Zakon o plaćanju doplatne marke "Zrinski i Frankopani" u unutarrnjem poštanskom prometu koji je Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske donio na sjednici 30. travnja 1993. godine.
Broj: PA4-27/ 1-93.
Zagreb, 5. svibnja 1993.
Predsjednik Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.ZAKON
o plaćanju doplatne marke "Zrinski i Frankopani" u unutarnjem poštanskom prometu
Članak 1.
Doplatna marka "Zrinski i Frankopani" plaćat će se u cilju prikupljanja sredstava i promičbe Republičkog fonda "Zrinski i Frankopani" u razdoblju od 1. do 31. kolovoza 1993. godine na sve pošiljke u unutarnjem poštanskom prometu, osim dnevnog tiska i časopisa, u visini od 50% nominalne vrijednosti prve stope pisma u unutarnjem poštanskom prometu.
Članak 2.
Od plaćanja doplatne marke iz članka 1. ovoga Zakona oslobađaju se organizacija Caritas, Hrvatski Crveni križ i druge humanitarne organizacije.
Članak 3.
Prihod od prodanih doplatnih maraka iz članka 1. ovoga Zakona uplaćuje se na račun Republičkog forida "Zrinski i Frankopani".
Članak 4.
Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 344-02/93-02/04
Zagreb, 30. travnja 1993.
ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Zastupničkog doma Sabora
Stjepan Mesić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti