POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - pročišćeni tekstovi - uredba o oblicima ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 2. stavka 2. Uredbe o privremenom financiranju jedinica lokalne samouprave i uprave ("Narodne novine", br. 22/93), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 6. svibnja 1993. godine donijela
ODLUKU
o privremenom financiranju Općine Metković za 1993. godinu
Članak 1.
Proračun Općine Metković za 1993. godinu (u daljem tekstu: Proračun) sadrži:
- prihode od 2.350.000.000 HRD
- raspoređene prihode od 2.280.770.000 HRD
- neraspoređene prihode (tekuća rezerva Proračuna) od 69.230.000 HRD
Članak 2.
Prihodi Proračuna po grupama računa i računima te rashodi po grupama računa i računima utvrđuju se u Bilanci prihoda i rashoda. Rashodi Proračuna iz stavka 1. ovoga članka raspoređuju se po nosiocima, korisnicima i bližim namjenama u Posebnom dijelu Proračuna.
Članak 3.
Prihodi i rashodi utvrđeni Odlukom o privremenom financiranju javnih potreba u prvom tromjesečju 1993. godine Općine Metković sastavni su dio Proračuna.
Članak 4.
Bilanca prihoda i rashoda i Posebni dio Proračuna Općine Metković za 1993. godinu sastavni su dio ove Odluke i objavljuju se u "Službenom glasniku" Općine Metković.
Zajedno s Bilancom prihoda i rashoda i Posebnim dijelom Proračuna Općine Metković objavljuje se i Opći dio Proračuna iz članka 1. ove Odluke. Danom početka primjenjivanja ove Odluke primjenjuju se i Bilanca prihoda i rashoda i Posebni dio Proračuna Općine Metković.
Članak 5.
Ova Odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se od 1. travnja 1993.
Klasa: 402-01/93-01/01
Urbroj : 5030105-93-65
Zagreb, 6. svibnja 1993.
Predsjednik
Nikica Valentić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti