POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - aktualne odredbe - odluka o datumu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO KULTURE I PROSVJETE
Na temelju članka 20. stavak 3 Zakona o srednjem školstvu ("Narodne novine", broj 19/92. i 27/93), ministar kulture i prosvjete donosi
PRAVILNIIK
o početku i završetku nastave i trajanju odmora učenika srednjih škola u 1993/94. u školskoj godini
Članak 1.
Ovim Pravilnikom utvrđuje se početak i završetak nastave, trajanje odmora učenika, te obrazovna razdoblja u srednjim školama u 1993/94. školskoj godini.
Članak 2.
Nastava u srednjim školama počinje 6. rujna 1993. godine, a završava 18. lipnja 1994. godine. Nastava se organizira u tri obrazovna razdoblja, i to:
- prvo obrazovno razdoblje, koje traje od 6, rujna do 23. prosinca 1993. godine,
- drugo obrazovno razdoblje, koje traje od 17. siječnja do 26. ožujka 1994. godine, i
- treće obrazovno razdoblje, u trajanju od 5. travnja do 18. lipnja 1994, a za završne razrede od 29. svibnja 1994. godine.
Upravno tijelo županije, odnosno Grada Zagreba, nadležno za poslove školstva može, uz prethodnu suglasnost ministra kulture i prosvjete, a zbog otežanih uvjeta rada i drugih opravdanih razloga, utvrditi trajanje obrazovnih razdoblja izvan rokova iz stavka 2. ovoga članka.
Članak 3
Nastava u srednjim školama planira se na temelju 35, a za završne razrede na temelju 32 nastavna tjedna. Nastava u srednjim školama organizira se u petodnevnom ili šestodnevnom radnom tjednu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole. Iznimno od stavka 2. ovoga članka, upravno tijelo županije, odnosno Grada Zagreba, nadležno za poslove školstva može, uz prethodnu suglasnost ministra kulture i prosvjete, odlučiti drukčije.
Članak 4.
Tijekom školske godine 1993/94. učenici srednjih škola imaju pravo na zimski, proljetni i ljetni odmor u trajanju od najmanje 45 radnih dana, što se planira u skladu s godišnjim planom i programom rada škole.
Članak 5
Učenički domovi dužni su svoj godišnji plan i program rada uskladiti s odredbama ovog Pravilnika i potrebama učenika.
Članak 6.
Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u "Narodnim novinama".
K1. ozn.: 602-03/93-01-17
Ur. broj : 532-02-2/3-93-1 I
Zagreb, 9. travnja 1993.
Ministar kulture i prosvjete
mr. Vesna Girardi-Jurkić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti