POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA KOMORA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1993. godine - Propisi - arhiva - odabrani pregledi - godišnji obračun državnog ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA - SVE GODINE

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, donosim

UKAZ
o proglašenju Zakona o dopuni Zakona o Hrvatskoj kreditnoj banci za obnovu

Proglašavam Zakon o dopuni Zakona o Hrvatskoj kreditnoj banci za obnovu, kojeg je donio Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske na sjednici dana 29. srpnja 1993. godine.

Broj : PA4-72/ 1-93.
Zagreb, 5. kolovoza 1993.

Predsjednik
Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.
ZAKON
o dopuni Zakona o Hrvatskoj kreditnoj banci za obnovu
Članak 1.
U Zakonu o Hrvatskoj kreditnoj banci za obnovu ("Narodne novine", br. 33/92.) iza članka 4. dodaje se novi članak koji glasi:
"Članak 4a.
HKBO obavlja zadatke na provođenju, usmjeravanju i usklađivanju poslova na osnovi ratom razrušenih područja".

Članak 2.
Danom stupanja na snagu ovog Zakona HKBO preuzima sredstva, prava, obveze, arhivu, dokumentaciju i djelatnike Agencije za obnovu osnovane Uredbom o Agenciji za obnovu ("Narodne novine", br 70/92.)
Djelatnici Agencije za obnovu rasporedit će se na odgovarajuće poslove ako ispunjavaju propisane uvjete iz akta o unutarnjem ustrojstvu HKBO.
Djelatnicima iz stavka 2. ovoga članka koji ne budu raspoređeni prestaje radni odnos u skladu s odredbama Zakona o upravi.

Članak 3.
Ovaj Zakon stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa : 450-02/92-01 / 11
Zagreb, 29. srpnja 1993.

ZASTUPNIČKI DOM SABORA REPUBLIKE HRVATSKE

Predsjednik
Zastupničkog doma Sabora
Stjepan Mesić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti