POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - objavljeni zakoni - odluka o povlačenju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

REPUBLIČKI FOND MIROVINSKOG I INVALIDSKOG OSIGURANJA RADNIKA HRVATSKE
Na osnovi članka 123. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju ("Narodne novine", br; 26/83, 5/86, 42/87, 34/89, 57/89. 40/90 i 9/91) i članka 6. točke 12. Statuta, Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog Osiguranja radnika Hrvatske ("Narodne novine". broj 58/90), Upravni odbor Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske, na sjednici održanekj 10. ožujka 1992, donosi
ODLUKU
o osnovici za određivanje novčanih naknada za tjelesno oštećenje i usklađivanju novčanih naknada za tjelesno oštećenje od l. siječnja 1992.

  1. Novčane naknade za tjelesno oštećenje ostvarene do 31. prosinca 1991. kao i novčane naknade za tjelesno oštećenje ostvarene l. siječnja 1992. ili nakon toga dana, određuju se počevši od 1. siječnja 1992. od osnovice koja iznosi 2.050. - H RD.
  2. Novčane naknade za tjelesno oštećenje određene od osnovice navedene u točki 1. ove odluke, povećavaju se od 1. siječnja 1992. za 17,5ž%.
  3. Određivanje novčanih naknada za tjelesno oštećenje prenka točki l. i povećanje novčanih naknada prema točki 2. ove odluke, obavit će se po službenoj dužnosti. bez donošenja rješenja.
  4. Ova odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama" , a primijenjuje se od 1. siječnja 1992.

Klasa: 140-13/92-01/9.
Urbroj : 341 -99-01 / 1 -92
Zagreb, 10. ožujka 1992.
Predsjednik Upravnog odbora Republičkog fonda
mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske
dr: Stjepan Blažinkov, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti