POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - nove pravne cjeline - ukaz za izvanrednog ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine". broj 41/90. 8/91 i 14/91), Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 20. ožujka 1992. godine donijela je
RJEŠENJE
o razrešenju povjerenika Vlade Republike Hrvatske za koordinaciju kriznih štabova više općina
I.
Razrješuje se VLADIMIR ŠEKS funkcije povjerenika Vlade Republike Hrvatske za koordinaciju rada i djelovanja općinskih kriznih štabova u općinama koje obuhvaćaju policijske uprave Osiiek, Vukovar i Vinkovci.
Razrješuje se BRANKO PASECKI funkcije povjerenika Vlade Republike Hrvatske za koordinaciju rada i djelovanja općinskih kriznih štabova u općinama koje obuhvaća Policijska uprava Karlovac.
Razrješuje se ANTE KARIĆ funkcije povjerenika Vlade Republike Hrvatske za koordinaciju rada i djelovanja općinskih kriznih štabova u općinama koje obuhvaća Policijska uprava Gospić.
Razrješuje se DRAGO KRPINA funkcije povjerenika Vlade Republike Hrvatske za koordinaciju rada i djelovanja općinskih kriznih štabova u općinama koje obuhvaća Policijska uprava Split, Policijska uprava Šibenik i Policijska uprava Zadar.
Razrješuje se VLADIMIR GREDEIJ funkcije povjerenika Vlade Republike Hrvatske za koordinaciju rada i djelovanja općinskih kriznih štabova u općinama koje obuhvaćaju policijske uprave Slavonski Brod, Bjelovar i Kutina.
Razrješuje se dr. JURE BURIĆ funkcije povjerenika Vlade Republike Hrvatske za koordlnaciju rada i djelovanja općinskih kriznih štsbova u općinama koje obuhvaća Policijska stanica Dubrovnik.
II.
Ovo rješenje objavit će se u "Narodnim novinama".
Klasa: 800-01/92-01/06
Urbroj : 5030102-92-3
Zagreb. 23. ožujka 1992.
Predsjednik
dr. Franjo Gregurić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti