POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - nova pravna literatura - odluka o graničnoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 23. stavak 3. Zakona o Vladi Republike Hrvatske ("Narodne novine". broj 41/90. 8/91. 14/91, 53A/81 i 9/92). Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 18. ožujka 1992. godine donijela je
ODLUKU
o provedbi Zakona o preuzimanju saveznog zakona iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja vojnih osiguranika koji se u Republici Hrvatskoj primjenjuje kao republički zakon
I.
Ovom odlukom odreduje se da će poslove u svezi s primjenom Zakona o preuzimanju saveznog zakona iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja vojnih osiguranika koji se u Republici Hrvatskoj primjenjuje kao republički zakon ("Narodne novine". broj 53/91) obavljati stručna služba Republičkog fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske.
II.
Tijelo iz točke I. ove odluke određuje akontaciju mirovine i drugih primanja korisnika prava ostvarenih u Zajednici mirovinskog i invalidskog osiguranja vojnih osiguranika osobe iz članka 3b. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preuzimanju saveznog zakona iz oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja vojnih osiguranika, koji se u Republici Hrvatskoj primjenjuje kao republički zakon ("Narodne novine", broj 73/91) na temelju zahtjeva i slijedećih dokumenata:

  1. Izvoda iz knjige državljanstva ili domovnice koja se pribavlja pri nadležnom tijelu uprave (Ministarstvo unutarnjih poslova).
  2. Dokaza da protiv korisnika nadležno tijelo nije pokrenulo postupak zbog poduzimanja ili pripremanja kažnjivih djela ili propuštene činidbe propisanih u glavi XX. Krivičnog zakona Republike Hrvatske. Potvrda se pribavIja u nadležnom sudu odnosno Ministarstvu pravosuđa i uprave ili tijelu kojega odredi Vlada Republike Hrvatske.
  3. Ovjerovljenog prijepisa rješenja o priznanju prava na mirovinu, novčanu naknadu zbog tjelesnog oštećenja, invalidninu, doplatak za pomoć i njegu i doplatak za djecu.
  4. Izvješća korisnika o isplati mirovine ili drugog primanja za mjesec prosinac 1991. ili koji drugi mjesec u godini 1991., koje izuzetno može zamijeniti rješenje iz prethodne, ako izvješće korisnik nije u mogućnosti pribaviti.
  5. Potvrde o neprekidnom prebivalištu. Potvrda se pribavlja u Ministarstvu unutarnjih poslova u mjesno nadležnoj policijskoj upravi.

III.
Ova odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 140-01/92-01/04
Urbroj : 5030104-92-2
Zagreb, 18. ožujka 1992.
Predsjednik
dr. Franjo Gregurić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti