POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - nastavak pregleda - rješenje kojim zdenki ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Ustavni sud Republike Hrvatske je na sjednici 3. rujna 1992. godine donio ovo
RJEŠENJE

  1. Odbacuje se žalba Socijalno-demokratske unije uložena protiv rješenja Izborne komisije Republlke Hrvatske, Klasa: 013-03/92-01-105, Urbroj: 56605-92-PZ-45 od 14. kolovoza 1992. godine.
  2. Ovo rješenje objavit će se u "Narodnim novinama".

Obrazloženje
Rješenjem Izborne komisije Republike Hrvatske. nevedenim u izreci odbačen je prigovor Socijalno-demokratske unije uložen protiv odluke o raspodjeli zastupnićkih mjesta u Saboru Republike Hrvatske iz redova srpske nacionalnosti. Prijedlog je odbaćen jer nije bio uložen u zakonskom roku. Protiv ovog rješenja Socijalno-demokratska unija je uložila žalbu. Članak 57. Zakona o izboru zastupnika ("Narodne novine", broj 22/1992) određuje da se žalba protiv rješenja Izborne komisije Republike Hrvatske podnosi Ustavnom sudu Republike Hrvatske u roku od 48 sati, računajući od isteka dana kada je pobijano rješenje primljeno. Žalba se podnosi putem Izborne komisije. Socijalno-demokratska unlja je podnijela žalbu putem Izborne komisije. Žalba je u Izbornoj komisiji zaprimljena 27. kolovoza 1992. godine u 13.03 sati. a pobijano rješenje dostavljeno je Socijalno-demokratskoj uniji telefaksom 14. kolovoza 1992. godine u 11.46 sati.
Buduči da žalba nije predana u roku, već je zaprimljena po isteku roka. nepravovremena je, pa ju je slijedom toga valjelo odbaciti i riješiti kao u izreci.
Broj : U-VII-249/ 1992.
Zagreb, 3. rujna 1992.
USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik
Jadranko Crnić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti