POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - kronološki pregledi - uputa o uvjetima ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 41. Žakona o igrama na sreću i zabavnim igrama ("Narodne novine", broj 61/91) Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 6. ožujka 1992. donijela je

ODLUKU
o visini posebne takse koja se naplaćuje za postavljanje automata za igre na sreću s jednostrukim ulogom i automata za zabavne igre u ugostiteljskim objektima

I.
Za postavljanje automata za igre na sreću s jednostrukim ulogom i automata za zabavu u ugostiteljske objekte naplaćuje se posebna taksa u slijedećim iznosima:
a) za automate za igre na sreću s jednostrukim ulogom kbji omogućava dobitak 300 puta veći od vrijednosti uloga koji služi za stavljanje u pogon automata - po svakom automatu 100.000 hrvatskih dinara,
b) za automate za zabavne igre - po svakom automatu 50.000 hrvatskih dinara,
c) za mehaničke aparate za zabavne igre - po svakom automatu 25.000 hrvatskih dinara.

II.
Posebna taksa iz točke I. ove odluke naplačuje se prilikom podnošenja zahtjeva za postavljanje automata za igre na sreću s jednostrukim ulogom i automata za zabavne igre u ugostiteljske objekte, u korist proračuna općine na čijem se području postavljaju automati.

III.
Bez dokaza o plaćenoj posebnoj taksi iz točke I. ove odluke općinski organ uprave nadležan za poslove financija ne može plombirati brojčanike automata za igre na sreću i zabavne igre.
Prilikom plombiranja brojčanika automata za igre na sreću i zabavne igre, vlasnik automata dužan je na vidljivom mjestu nalijepiti kontrolnu karticu kao dokaz da je plombiranje obavljeno i naplaćena posebna taksa.
Kontrolna kartica sadrži oznaku mjeseca i godine u kojoj je plombiranje automata obavljeno i mora biti ovjerena pečatom Uprave prihoda općine na čijem se području postavljaju automati.

IV.
Ako općinski organ uprave nadležan za poslove financija ne plombira brojčanike automata za igre na sreću i zabavne igre, podnosiIac zahtjeva ima pravo na povrat plačene posebne takse.
Rješenje o povratu posebne takse donosi po službenoj dužnosti nadležni organ uprave općine u korist čijeg je proračuna uplaćena taksa iz točke I. ove odluke.

V.
Ova odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 460-0 I /92-01 /01
Urbroj : 5030116-92-11
Zagreb, 6. ožujka 1992.

Predsjednik
dr. Franjo Gregurić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti