POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - kronologija - uredba o popisu ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 41. Zakona o igrama na sreću i zabavnim igrama ("Narodne novine", broj 61/91) Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 6. ožujka 1992. godine donijela je

ODLUKU
o visini posebne takse koja se naplaćuje pri izdavanju odobrenja za otvaranje zabavnog kluba

I.
Pri izdavanju odobrenja za otvaranje zabavnog kluba i postavljanje automata za igre na sreću s jednostrukim ulogom naplačuje se posebna taksa u sljedećim iznosima:
a) za automate za igre na sreću s jednostrukim ulogom koji omogučava dobitak 300 puta veći od vrijednosti uloga koji služi za stavljanje u pogon automata - po svakom automatu 100.000 hrvatskih dinara,
b) za automate za zabavne igre - po svakom automatu 50.000 hrvatskih dinara,
c) za mehaničke aparate za zabavne igre - po svakom automatu 25.000 hrvatskih dinara.

II.
Posebna taksa iz točke I. ove odluke naplaćuje se prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za otvaranje zabavnog kluba u korist budžeta općine na čijem se području otvara zabavni klub, odnosno prilikom podnošenja zahtjeva za plombiranje automata.

III.
Bez dokaza o plačenoj posebnoj taksi iz točke I ove odluke općinski organ uprave nadležan za poslove financija ne može izdati odobrenje za otvaranje zabavnog kluba.

IV
Ako općinski organ uprave nadležan za poslove financija na izda podnosiocu zahtjeva odobrenje za otvaranje zabavnog kluba, podnosilac zahtjeva ima pravo na povrat plaćene posebne takse.
Rješenje o povratu posebne takse donosi po službenoj dužnosti nadležni organ uprave općine u korist čijeg je budžeta uplačena taksa iz točke I. ove odluke.

V.
Ova odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa : 460-0 1/92-01 /01
Urbroj: 5030116-92-9
Zagreb, 6. ožujka 1992.

Predsjednik
dr. Franjo Gregurić v. r:


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti