POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - kolokvij - pravilnik o proizvodnji ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 41. Zakona o igrama na sreću i zabavnim igrama ("Narodne novine", broj 61/91), Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 6. ožujka 1992. donijela je

ODLUKU
o visini posebne takse koja se naplačuje pri izdavanju odobrenja za otvaranje automat-kluba

I.
Pri izdavanju odobrenja za otvaranje automat-kluba naplačuje se posebna taksa po svakom automatu u iznosu od 250.000 hrvatskih dinara.

II.
Posebna taksa iz točke I. ove odluke naplačuje se prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za otvaranje automat-kluba u korist proračuna Republike Hrvatske - broj računa 30100-840-000-621243.

III.
Bez dokaza o plačenoj posebnoj taksi iz točke I. ove odluke Ministarstvo financija ne može izdati odobrenje za otvaranje automat-kluba.

IV.
Ako Ministarstvo financija ne izda podnosiocu zahtjeva odobrenje za otvaranje automat-kluba, podnosilac zahtjeva ima pravo na povrat uplačene takse.
Ministarstvo financija donosi rješenje o povratu po službenoj dužnosti.

V.
Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje važiti Oduka o visini posebne takse koja se plača pri izdavanju odobrenja za otvaranje automat-kluba ("Narodne novine". br. 24/90).

VI.
Ova odluka stupa na snagu osmoga dana od dana objave u "Narodnim novinama".

Klasa : 460-01 /92-01 /01
Urbroj : 5030116-92-7
Zagreb, 6. ožujka 1992.

Predsjednik
dr. Franjo Gregurić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti