POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - propisi za javnost - zakon o stomatološkoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO PROMETA I VEZA
Na temelju članka 91. Zakona o upravi ("Narodne novine", br.16/78, 50/78, 29/85, 41/90 i 53A/91) i članka 2. Uredbe o provođenju Rezolucije broj 757 (1992) Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda ("Narodne novine", broj 32/92), donosim
NAREDBU
za provođenje Rezolucije broj 757 (1992) Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u području zračnog prometa
I.
Zabranjuje se svim zrakoplovima upisanim u Registar zrakoplova Republike Hrvetske prijevoz robe ili proizvoda koji potječu iz tzv. Savezne Republike Jugoslavije (Srbija i Crna Gora).
II.
Zabranjuje se svim zrakoplovima polijetanje i prelet zračnog prostora Republike Hrvatske prema tzv. Saveznoj Republici Jugoslaviji (Srbija i Crna Gora), ili njihovo slijetanje ako dolaze s tog teritorija, osim ako let nije odobrio Komitet osnovan odlukom iz Rezolucije 724 (1991) u humanitarne ili druge svrhe u skladu s relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti.
III.
Zabranjuje se svim pravnim i fizičkim osobama pružanje tehničkih usluga za održavanje zrakoplova registriranih u tzv. Saveznoj Republici Jugoslaviji (Srbija i Crna Gora), ili njihovim zastupnicima.
IV.
Zabranjuje se prodaja dijelova za zrakoplove iz točke III. ove Naredbe, ovjeravanje zrakoplovnih dozvola, isplata odštetnih zahtjeva za postoječe i zaključivanje novih ugovora o osiguranju za takve zrakoplove.
V.
Ova Naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 011-01/92-02/28
Urbroj: 535-01-92-1
Zagreb, 3. lipnja 1992.
Ministar prometa i veza
prof. dr. Josip Božičević, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti