POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - pravno gledište - uredba o isplati ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 41. Zakona o igrama na sreću i zabavnim igrama ("Narodne novine". br. 6/91 i 40/92) Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 27. listopada 1992. godine donijela je
ODLUKU
o visini posebne takse koja se naplaćuje pri izdavanju odobrenja za otvaranje igračnice
I.
Pri izdavanju odobrenja za otvaranje igračnice naplaćuje se posebna taksa u iznosu od 40.000.000 hrvatskih dinara. Iznos iz stavka 1. ove točke revalorizira se indeksom promjene vrijednosti hrvatskog dinara prema njemačkoj marki (DEM) po srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske na dan izdavanja odobrenja.
II.
Posebna taksa iz točke I. ove odluke naplaćuje se prije izdavanja odobrenja za otvaranje igračnice u korist državnog proračuna Republike Hrvatske - broj računa 30100-840-000-621243.
III.
Bez dokaza o plaćenoj posebnoj taksi iz točke I. ove odluke Ministarstvo financija ne može izdati odobrenje za otvaranje igračnice.
IV.
Ako ministarstvo financija ne izda podnositelju zahtjeva odobrenje za otvaranje igračnice, podnositelj zahtjeva ima pravo na povrat uplaćene takse. Ministarstvo financija donosi rješenje o povratu po službenoj dužnosti.
V.
Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje važiti Odluka o visini posebne takse koja se plaća pri izdavanju odobrenja za otvaranje igračnice ("Narodne novine", br. 12/92).
VI.
Ova odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 412-01/92-01/02
Urbroj: 5030114-92-1
Zagreb, 27. listopada 1992.
Potpredsjednik
Ivan Milas, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti