POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - institucije - rješenje kojim pravnoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REDPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 5. Zakona o preuzimanju saveznih zakona iz oblasti financija koji se u Republici Hrvatskoj primjenjuju kao republički zakoni ("Narodne novine", broj 53/91), Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 6. veljače 1992. donijela je
UREDBU
o privremenom reguliranju uvoza rabljenih gospodarskih vozila
Članak 1.
Radi osiguranja neophodnih prometnih sredstava te stvaranja uvjeta za obnovu i izgradnju infrastrukturnih, gospodarskih i drugih objekata, dozvoljava se uvoz rabljenih gospodarskih motornih vozila i priključnih sredstava.
Članak 2.
Pod pojmom rabljenih gospodarskih motornih vozila i priključnih sredstava podrazumijevaju se: rabljeni autobusi, vučna vozila (šleperi-tegljači), privredna vozila - kamioni, specijalna motorna vozila i dostavna vozila, prikolice i poluprikolice, samohodni građevinski strojevi do snage od 250 KW, autodizalice, bageri, utovarivači, buldožeri, greideri, valjci i druga samohodna građevinska mehanizacija te traktori i osnovna poljoprivredna oprema. Popis osnovne poljoprivredne opreme u smislu ove uredbe, utvrdit će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Članak 3.
Pravo uvoza motornih vozila i sredstava iz članka 1. ove uredbe imaju za potrebe svoje djelatnosti poduzeća, pravne osobe koje obavljaju društvenu djelatnost, domaće fizičke osobe koje su osnovale radnju ili poljoprivredno gospodarstvo, te individualni poljoprivrednici.
Članak 4.
Vozila koja se uvoze u skladu s odredbama ove uredbe ne mogu biti starija od 5 godina.
Članak 5.
Uvoz vozila iz članka 2. ove uredbe slobodan je i stupanjem na snagu ove uredbe na uvoz tih vozila neće se primjenjivati odredbe Zakona o vanjskotrgovinskom poslovanju ("Službeni list SFRJ, br. 63/89, 11/91 i "Narodne novine", broj 53/91) o drugim oblicima uvoza robe.
Članak 6.
Ova uredba prestaje vrijediti kada njome uređena pitanja Sabor Republike Hrvatske uredi drugačije, a najkasnije istekom roka od godinu dana od dana stupanja na snagu Zakona o preuzimanju saveznih zakona iz oblasti financija koji se u Republici Hrvatskoj primjenjuju kao republički zakoni ("Narodne novine", broj 53/91).
Članak 7.
Ova uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 331-03/92-01 /01
Urbroj : 5030116-92-2
Zagreb, 6. veljače 1992.
Predsjednik
dr. Franjo Gregurić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti