POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - pravni sadržaji - odluka o uskiadivanju ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 2. stavak 1. Zakona o određivanju kada prestaju vrijediti uredbe Vlade Republike Hrvatske donesene na temelju zakonske ovlasti i ovlaštenju Vlade da uredbama ureduje pojedina pitanja iz djelokruga Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 39/82) Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 27. listopada 1992. donijela je
UREDBU
o korištenju sredstava za subvencioniranje stanarine i podstanarine
Članak 1.
Sredstva za subvencioniranje stanarine i podstanarine koja se izdvajaju temeljem Zakona o prestanku važenja Zakona o izdvajanju i raspoređivanju sredstava za zadovoljavanje stambenih potreba ("Narodne novine", broj 9/91, 73/91 i 43/92) koriste se:
- 50% za subvencioniranje stanarine i podstanarine socijalno ugroženog pučanstva
- 50% za obnavljanje i izgradnju građevinskih objekata koji su, kao posljedica oružanih sukoba oštećeni ili porušeni.
Služba društvenog knjigovodstva dostavlja sredstva namijenjena za obnavljanje i izgradnju građevinskih objekata koji su, kao posljedica oružanih sukoba oštećeni ili porušeni, Hrvatskoj kreditnoj banci za obnovu.
Članak 2.
U općinama za koje Vlada Republike Hrvatske utvrdi da se nalaze u ratom ugroženim područjima Služba društvenog knjigovodstva dostavlja sredstva za obnavljanje i izgradnju građevinskih objekata koji su, kao posljedica oružanih sukoba oštećeni ili porušeni, fondu u stambenom gospodarstvu općine odnosno grada na poseban račun.
Članak 3.
Odluka o utvrdivanju općina u kojima se koriste sredstva za subvencioniranje stanarine i podstanarine ("Narodne novine", broj 58/92, 43/92 i 57/92) ostaje na snazi.
Članak 4.
Ova uredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama", a primjenjuje se od 4. studenoga 1992. godine.
Klasa: 371-04/92-01/04
Urbroj : 5030116-92-1
Zagreb, 27. listopada 1992.
Potpredsjednik
Ivan Milas, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti