POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - imenik - stavovi u svezi ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

IZBORNA KOMISIJA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 22. stavka 2. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 22/92) i članka 31. stavka 2. Zakona o izborima zastupnika u Sabor Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 22/92 i 27/92) Izborna komisija Republike Hrvatske propisuje
OBVEZATNE UPUTE br. XIV
Rok i način dostave izbornog materijala Izbornoj komisiji Republike Hrvatske

  1. Kad birački odbor utvrdi rezultate·glasovanja na biračkom mjestu dana 2 kolovoza 1992. godine, zapisnik o svom radu s ostalim izbornim materijalom dužan je dostaviti općinskoj izbornoj komisiji odnosno izbornoj komisiji izborne jedinice najkasnije u roku od 12 sati od zatvaranja birališta, dakle, najkasnije do 7 sati 3. kolovoza 1992. godine.
  2. Općinska izborna komisija odnosno izborna komisija izborne jedinice zbrojit će rezultate glasovanja na biračkim mjestima na svom područja u roku od 24 sata od zatvaranja birališta, dakle, ajkasnije do 19 sati i 3. kolovoza 1992. godine.
  3. Općinska izborna komisija, odnosno, iborna komisija izborne jedinice dostavit će izborne rezultate sa svog područja Izbornoj komisiji Republike Hrvatske zajedno sa zapisnikom o svom radu kao i zapisnicima svih biraćkih odbora (OP-7; OP-8; OP=8M; OZ-9; OZ-9M; OZ-10; OZ=10M; OZ-11; OZ-11M; OZ-12; OZ-12M) najkasnije do 10,00 sati 4. kolovoza 1992. godine.
  4. Izborni materijal iz točke 3. ovih Obvezatnih uputa Izbornoj komisiji Republike Hrvatske dužan je neposredno predati za općinsku izbornu komisiju, predsjednik, član ili njihovi zamjenici i za izbornu komisiju izborne jedinice predsjednik, član ili njihovi zamjenici.
  5. Kako birački odbori na pomorskim i rijećnim brodovima hrvatske trgovačke mornarice, koji se zateknu na dan izbora izvan granica Republike Hrvatske u pravilu nisu u mogućnosti dostaviti u određeno vrijeme izborni materijal općinskim i izbornim komisijama izbornih jedinica, to se ti birački odbori ovlašćuju da o rezultatu glasovanja na brocjovima obavijeste nadležne izborne komisije najkraćim podesnim putem (telefax, telegram i sl.).

Klasa: 013-03/82-01 /05
Urbroj : 56605-92-322
Zagreb: 29. srpnja 1992.
Predsjednik
Zlatko Crnić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti