POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - hrvatsko pravo - rješenje kojim se ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO OBRANE
Na temelju članka 135. Zakona o obrani ("Narodne novine", broj 49/91, 53A/91 i 73/91) ministar obrane donosi
PRAVILNIK
o novčanim naknadama vojnika i kadeta škola pričuvnih časnika za vrijeme služenja vojnog roka
Članak 1.
Novčane naknade vojnika i kadeta škola pričuvnih časnika za vrijeme služenja vojnog roka isplaćuju se mjesečno unaprijed.
Članak 2.
Novčane naknade vojnika utvrđuju se u slijedećim mjesečnim iznosima:
- vojnik 1000 CRD
- pozornik 1100 CRD
- razvodnik 1200 CRD
Članak 3.
Novčane naknade kadeta škole pričuvnih časnika utvrđuju se u slijedećim mjesečnim iznosima:
- kadet 1500 CRD
- kadet - pozornik 1600 CRD
- kadet - razvodnik 1700 CRD
Članak 4.
Vojniku i kadetu škole pričuvnih časnika koji je promaknut u viši čin pripada novčana naknada za taj čin od prvog dana slijedećeg mjeseca.
Članak 5.
Novčana naknada osobama iz članka 1. ovog pravilnika za mjesec u kojem provedu manje od 30 dana na služenju vojnog roka, izračunava se prema broju dana koje će provesti na služenju vojnog roka.
Članak 6.
Vojnici i kadeti škole za pričuvne časnike, koji su tijekom neposredne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti Republike, angažirani na izvršavanju borbenih zadaća, za to vrijeme ostvaruju pravo na novčanu naknadu u iznosu propisanom za gardiste.
Članak 7.
Novčane naknade vojnicima i kadetima škole za pričuvne časnike isplaćuju ovlaštena zapovjedništva postrojbi Hrvatske vojske, na teret financijskih sredstava Ministarstva obrane.
Članak 8.
Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa:80/92-01/07
Urbroj : 512-05-01-92-1
Zagreb, 31. slječnja 1992.
Ministar obrane
Gojko Šušak, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti