POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - pravni kolegij - odluka o sezonskim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 47. Zakona o obrani ("Narodne novine", broj 49/91 i 53A/91), a na prijedlog Ministra obrane Republike Hrvatske, donosim odluku kojom se izriče
POHVALA
pripadniama Odreda narodne zaštite općine Senj
Pohvaljuju se:

  1. Vjekoslav (Josipa) AMANČIĆ, zapovjednik Odreda narodne zaštite u Mjesnoj zajednici Jablanac, općina Senj, za uspješnu organizaciju narodne zaštite u svojoj Mjesnoj zajednici, izobrazbu pripadnika narodne zaštite, savjesno ispunjavanje zadaća u Odredu od njegova osnutka 9. kolovoza 1991. godine, te odgovorno zapovijedanje Odredom od postavljenja na dužnost zapovjednika.
  2. Josip (Pave) BABIĆ, zapovjednik Odreda narodne zaštite u Mjesnoj zajednici Senj i član Odreda narodne zaštite općine Senj, za savjesnu i odgovornu organizaciju i zapovijedanje Odredom i izravno sudjelovanje u izobrazbi pripadnika Odreda.
  3. Anton (Marina) JANČIĆ, zapovjednik Odreda narodne zaštite u Mjesnoj zajednici Sv. Juraj i član Odreda narodne zaštite općine Senj, za uspješnu organizaciju prikupljanja materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Hrvatske vojske, izravno sudjelovanje u izobrazbi pripadnika Odreda i odgovorno zapovijedanje Odredom.
  4. Branko (Euherijin) LOPAC, zapovjednik Odreda narodne zaštite u Mjesnoj zajednici Vratnik i član Odreda narodne zaštite općine Senj, za odgovorno i savjesno zapovijedanje Odredom i iskazanu poduzetnost u organizaciji i prikupljanju materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Hrvatske vojske.
  5. Josip (Zorin) MIŠKULIN, zapovjednik Odreda narodne zaštite u Mjesnoj zajednici Jablanac i član Odreda narodne zaštite općine Senj, za iskazanu poduzetnost u prikupljanju materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Hrvatske vojske, uspješnu organizaciju Odreda narodne zaštite, te uspješno sudjelovanje u izobrazbi pripadnika Odreda.
  6. Joso (Marka) PRPIĆ, zapovjednik Odreda narodne zaštite u Mjesnoj zajednici Krivi Put i član Odreda narodne zaštite općine Senj, za iskazanu poduzetnost u prikupljanju materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Hrvatske vojske, uspješnu organizaciju Odreda i izobrazbu njegovih pripadnika.
  7. Branko (Josipa) SAMARŽIJA, zapovjednik Odreda narodne zaštite u Mjesnoj zajednici Krasno i član odreda narodne zaštite općine Senj, za iskazanu poduzetnost i uspješnost u organizaciji prikupljanja materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Hrvatske vojske, uspješnu organizaciju Odreda, te savjesno i odgovorno zapovijedanje.

Broj : PA7-32/ 1-92
Zagreb, 17. travnja 1992.
Predsjednik Republike Hrvatske
dr. Franjo Tuđman, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti