POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - pravni akti - pravilnik o dodacima ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 6. Zakona o društvenoj kontroli cijena ("Narodne novine, broj 27/85 i 53/91) i članka 13. Zakona o sustavu kontrole cijena ("Narodne novine". broj 53/91, 73/91 i 29/92), Vlada Republike Hrvatske ne sjednici održanoj 9. listopada 1992. godine donijela je
ODLUKU
o određivanju najviših cijena pšeničnog brašna i kruha tipa 850
I.
Poduzeća, druge pravne osobe i radnje (u daljnjem tekstu: poduzeća) koja proizvode pšenično brašno tipa 850, postojeće prodajne cijene toga brašna, formirane sukladno propisima koji su važili na dan stupanja na snagu ove odluke, mogu povećati najviše za 46 hrvatski dinar po kilogramu. Na prodajne cijene iz stavka 1. ove točke mogu se zaračunati stvarni troškovi ambalaže za pakiranja manja od 25 kilograma.
II.
Poduzeća koja proizvode pšenični kruh tipa 850, postojeće maloprodajne cijene toga kruha, formirane sukladno propisima koji su važili na dan stupanja na snagu ove odluke, mogu povećati za najviše 41 hrvatski dinar po kilogramu.
Za kruh mase manje odnosno veće od kilograma maloprodajne cijene iz stavka 1. ove točke mogu iznositi najviše kako slijedi:
- za 0,5 kg 70% cijene kruha od 1 kg
- za 0,7 kg 80% cijene kruha od 1 kg
- za 0,8 kg 90% cijene kruha od 1 kg
- za 1,5 kg 45% više od cijene kruha od 1 kg
- za 2,0 kg 90% više od cijene hruha od 1 kg
Ako poduzeće proizvodi pšenični kruh tipa 850 mase različite od veličina iz stavka 2. ove točke, dutno je maloprodajne cijene formirati razmjerno stvarnim troškovima utrošenog brašna tipa 850. Troškovi prometa (rabat) sadržani u maloprodajnim cijenama iz ove točke mogu iznositi. najviše 5%. Maloprodajne cijene kruha iz ove točke na otocima mogu se povećati za iznos stvarnih troškova priijevoza brašna odnosno kruha trajektom ili brodom s kopna na otoke.
III.
Ova odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 307-04/92-01/08
Urbroj: 5030112-92-7
Zagreb, 9. listopada 1992.
Potpredsjednik
dr. Mate Granić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti