POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - zakonske uzance - pravilnik o samostalnim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 2. Zakona o određivanju kada prestaju vrijediti uredbe Vlade Republike Hrvatske donesene na temelju zakonske ovlasti i ovlaštenju Vlade da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Sabora Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 39/92). Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 13. srpnja 1992. godine, donijela je
UREDBU
o kontroli cijena pšeničnog brašna i kruha
Članak 1.
Poduzeća i druge pravne osobe te radni ljudi koji samostalno obavljaju privrednu djelatnost osobnim radom koji proizvode pšenično brašno odnosno kruh, dužni su cijene pšeničnog brašna odnosno svih vrsta kruha vratiti na razinu cijena formiranu sukladno propisima i primjenjenu na dan 9. srpnja 1992. godine.
Članak 2.
Cijene formirane u skladu s člankom 1. ove uredbe za pšenično brašno smatraju se najvišim proizvodačkim cijenama, a za sve vrste kruha najvišim maloprodajnim cijenama i ne mogu se mijenjati bez suglasnosti Vlade Republike Hrvatske.
Članak 3.
Udio za pokriće troškova prometa u maloprodajnoj cijeni (rabat) iznosi za kruh tipa 850 najviše 5%, a za ostale vrste kruha najviše 10%.
Članak 4.
Danom stupanja na snagu ove uredbe prestaje važiti odredba stavka 2. točke V. Odluke o obavezi stavljanja u promet određenih količina brašna i kruha tipa 850 ("Narodne novine", br. 37/92).
Članak 5.
Ova uredba stupa na snagu danom objave u, "Narodnim novinama".
Klasa: 307-04/92-01/11
Urbroj : 5030112-92-1
Zagreb, 13. srpnja 1992.
Potpredsjednik
dr. Milan Ramljak, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti