POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - donešeni zakoni - pravilnik o doprinosima ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Ustavni sud Republike Hrvatske, na s)ednici 23. srpnja 1992. godine, donio je
RJEŠENJE

  1. Odbija se žalba Hrvatske stranke prava protiv rješenja Izborne komisije Republike Hrvatske, Klasa 013-03/92-01/05, Ur. broj 58805-92-PZ-14 od 18. srpnja 1992.
  2. Ovo rješenje objavit će se u "Narodnim novinama".

Obrazloženje
Rješenjem Izborne komisije Republike Hrvatske navedenim u točki 1. izreke rješenja odbijen je zahtjev Hrvatske stranke prava da se izvrši ispravak rješenja iste izborne komisije Ur. broj: 565-92-PZ-14 od 10. srpnja 1992. na način da, se datum donošenja rješenja 10. srpnja 1992. ispravi na 13. srpnja 1992. Protiv ovoga rješenja Hrvatska stranka prava izjavila je na vrijeme žalbu ovome Sudu u kojoj ističe da je Izborna komisija dan donošenja rješenja antidatirala na 10. srpnja 1992., a da ga je u stvari donijela 13. srpnja 1992. Podnosilac žalbe nije predložio dokaze za navedenu tvrdnju. Žalba nije osnovana. Iz obrazloženja osporenog rješenja proizlazi da je Izborna komisija Republike Hrvatske navedeno rješenje donijela na 22. sjednici komisije koja je održana 10. srpnja 1992. godine. U nedostatku suprotnih dokaza navedenu činjenicu valja uzeti kao dokazanu pa je zahtjev za ispravak datuma neosnovan: Stoga su i razlozi žalbe neosnovani.
Broj : U-VII-211/ 1992.
Zagreb. 23. srpnja 1992.
USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik
Jadranko Crnić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti