POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - uređeni odnosi - rješenje društvu e invest ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

OBJAVE

Na temelju člana 72. Općeg kolektivnog ugovora Republike Hrvatske ("Narodnenovine", br. 35/90 i 2/92); Zajednički organ SSSH i HGK za praćenjeprovođenja i tumačenje odredbi Općeg kolektivnog ugovora Republike Hrvatske,objavljuje

PODATKE
o prosječnoj mjesečnoj isplaćenoj neto plaći po radnikuu gospodarstvu Republike Hrvatske za razdoblja veljača - travanj 1992.godine, siječanj - ožujak 1992. godine i o prosječnoj isplaćenoj neto plaćipo radniku u gospodarstvu Republike Hrvatske za mjesec travanj 1992. godine

1. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po radniku u gospodarstvuRepublike Hrvatske za razdoblje veljača - travanj 1992. godine iznosi 15.312HRD.
Podatak iz stava 1. ove točke koristi se kao osnovica za utvrđivanjevisine izdataka prema članu 42, 43, 45, 48. i 49. Općeg kolektivnog ugovoraRepublike Hrvatske.

2. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po radniku u gospodarstvuRepublike Hrvatske za razdoblje siječanj - ožujak 1992. godine iznosi 13.559HRD.
Podatak iz stava 1. ove točke koristi se kao osnovica za utvrđivanjevisine izdataka prema članu 39. Općeg kolektivnog ugovora Republike Hrvatske.

3. Prosječna isplaćena neto plaća po radniku u gospodarstvu RepublikeHrvatske za mjesec travanj 1992. godine iznosi 17.754 HRD.
Podatak iz stava 1. ove točke koristi se kao osnovica za utvrđivanjevisine isplate prema članu 40. Općeg kolektivnog ugovora Republike Hrvatske.

Broj: 05-905/1992.
Zagreb, 23. lipnja 1992.

Za Zajednički organ SSSH i HGK za praćenje provođenja i tumačenjeodredbi Općeg kolektivnog ugovora - Republike Hrvatske
mr. Marija Zuber, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti