POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - upravni postupak - objava popisa ovlaštenih ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 1. stavka 1. točke 2. i Članka 4. Zakona o preuzimanju saveznih zahona iz područja trgovine, tržišta i cijena koji se u Republici Hrvatskoj primjenjuju kao republički zakoni ("Narodne novine", broj 53%91, 73/91 i 29/92), i članka 2. Zakona o mjersma ograničenja tržišta i slobodnog predmeta robe i usluga od interesa za cijelu zemlju ("Službeni list", broj 28/75, 54/86 i 73/90), Vlada Republike Hrvatske na sjednici odrianoj 22. lipnja 1992. godine, donijela je

ODLUKU
o obvezi stavljanja u promet određenih količina brašna i kruha tipa 850

I.
Poduzeća, druge pravne osobe i radnje (u daljnjem tekstu: poduzeća) koji prerađuju pšenicu, dužni su od svoje ukupne dnevne proizvodnje brašna staviti u promet i poduzećima koja proizvode kruh isporućiti najmanje 15% brašna tipa 850.
Odredba stavka 1. ove točke ne odnosi se na radnje koje uslužno melju pšenicu.

II.
Poduzeća koja proizvode odnosno prodaju kruh, dužni su od svoje ukupne dnevne proizvodnje odnosno prodaje kruha staviti u promet najmanje 20% osnovne vrste kruha tipa 850.

III.
U općinama gdje je potrošnja brašna odnosno kruha tipa 850 manja od najmanje količine propisane ovom odlukom, izvršno vijeće skupštine općine može propisati i manje količine, suglasno potrebama na području općine.

IV.
Poduzeća iz točke I. ove odluke dužna su isporučivati brašno tipa 850 po proizvođačkoj cijeni formiranoj u skladu s propisima koji su važili na dan stupanja na snagu ove odluke, uvečanoj za najviše 4 HRD/kg, bez troškova ambalaže.

V.
Poduzeća iz točke II. ove odluke mogu maloprodajne cijene osnovne vrste kruha tipa 850 formirane u skladu s propisima koji su važili na dan stupanja na snagu ove odluke povećati za najviše 8 HRD/kg.
U cijenama iz stavka 1. ove točke, uključen je iznos za pokriće troškova prometa od 8% (rabat).

VI.
Ova odluka stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".

Klasa: 307-04/92-01/10
Urbroj: 5030116-92-1
Zagreb, 22. lipnja 1992.

Predsjednik
dr. Franjo Gregurić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti