POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - baza zakona - pravilnik o dodatnim ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

VLADA REPUBLIKE HRVATSKE
Na temelju članka 5. Zakona o zabrani prijenosa prava raspolaganja i korištenja određenih nekretnina u društvenom vlasništvu na druge korisnike odnosno u vlasništvo fizičkih i pravnih osoba ("Narodne novine" broj 53/90), a povodom prijedloga Doma zdravlja Crikvenica, Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 21. siječnja 1992. donijela je
ODLUKU
o izuzimanju nekretnina u k. o. Novi od zabrane prijenosa prava raspolaganja
I.
Izuzima se od zabrane raspolaganja i dozvoljava se oduzimanje iz posjeda zkč. br. 3651/4. površine 30 čhv, upisane u zk. ul. br. 3902 k. o. Novi, nacionalizirane sadašnjim korisnicima temeljem Zakona o nacionalizaciji najamnih zgrada i građevinskog zemljišta.
II.
Nekretnina iz točke I. ove Odluke izuzima se radi formiranja nove građevinske parcele, površine 550 čhv, za izgradnju centra primarne zdravstvene zaštite.
III.
Parcela iz točke II. ove Odluke formirat će se prema parcelacionom elaboratu broj 7-53/91 "Geoprojekta" - Buzet, ovjerenom od Općinske uprave za katastar i geodetske postove općine Crikvenica pod klasom 932-07/91-01/91, a u skladu s uvjerenjem o uvjetima uređenja prostora Komiteta za građevinarstvo, urbanizam i stambeno-komunalne poslove, klasa: 350-05/90-02/211 od 24. sijećnja 1991. godine, i ispravkom tog uvjerenja od 5. studenog 1991. godine.
IV.
Utvrđuje se da je Dom zdravlja Crikvenica, kao budući investitor zdravstvenog objekta, osigurao na računu broj 33860-603-2351 kod SDK Rijeka, Ekspozitura Crikvenica, sredstva potrebna za isplatu nadoknade po tržišnim cijenama za nekretninu iz točke I. ove Odluke.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Narodnim novinama".
Klasa: 940-01/91-01/01
Urbroj : 5030119-92-84
Zagreb, 22. siječnja 1992.
Potpredsjednik ,
dr. Milan Ramljak, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti