POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - arhivska građa - konsolidirane izmjene ministar ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO PROMETA I VEZA
Na temelju članka 7. stavka 2. Zakona o prijevozu u međunarodnom cestovnom prometu ("Narodne novine", br. 53/91.) i članka 91. Zakona o upravi ("Narodne novine", br.16/78, 50/78, 29/85, 48/85, 41/90. i 47/90) ministar prometa i veza donosi
PRAVILNIK
o obliku i sadržaju dozvole za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza
Članak 1.
Ovim pravilnikom propisuje se oblik i sadržaj dozvole koja se izdaje za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza (u daljnjem tekstu: dozvola), ako međunarodnim ugovorom nije drugačije određeno.
Članak 2.
U međunarodnom cestovnom prijevozu propisuju se slijedeće dozvole:
I.
Za međunarodni linijski prijevoz putnika u cestovnom prometu: 1. za linijsku vožnju i 2. za tranzitnu vožnju;
II.
Za međunarodni slobodni prijevoz putnika u cestovnom prometu: za slobodni prijevoz putnika:
III.
Za međunarodni linijski prijevoz stvari u cestovnom prometu:

  1. za linijsku vožnju i
  2. za tranzitnu vožnju i

IV.
Za međunarodni slobodni prijevoz stvari u cestovnom prometu: za slobodni prijevoz stvari.
Članak 3.
Veličina dozvola iz članka 2. ovoga pravilnika odgovara formatu papira A5. Papir iz stavka 1. ovoga članka ima po čitavoj površini utisnutu međunarodnu oznaku Republike Hrvatske (CRO) i na prednjoj strani grb Republike Hrvatske u propisanim bojama.
Članak 4.
Obrasci dozvola iz članka 2. ovoga pravilnika s odgovarajućim sadržajem na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku tiskani su uz ovaj pravilnik i čine njegov sastavni dio. Ispravke upisanog sadržaja na pojedinom obrascu iz stavka 1. ovoga članka može izvršiti samo Ministarstvo prometa i veza.
Članak 5.
Obrasci dozvola iz članka 2. ovoga pravilnika moraju biti popunjeni kemijskom olovkom štampanim slovima ili pisaćom mašinom, pravilno i točno, jer će se u protivnom dozvola smatrati nevažećom.
Članak 6.
Ministarstvo prometa i veza vodi evidenciju o izdanim i vraćenim dozvolama iz članka 2. ovoga pravilnika.
Članak 7.
Ovaj pravilnik stupa na snagu osmoga dana od dana objave u ("Narodnim novinama",
Klasa: 011-01/91-02/37
Urbroj : 535-01-91-1
Zagreb, 30. prosinca 1991.
Ministar prometa i veza
prof. dr. Josip Božičević, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti