POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - podaci o zakonima - dopuna popisa novostvorenih ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO KULTURE I PROSVJETE
Na temelju članka 63. stavka 4. i članka 70. stavka 2. točke 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine", broj 20/90 i 9/91) ministar kulture i prosvjete u suglasnosti s ministrom prometa i veza donio je
PRAVILNIK
o izmjenama Pravilnika o polaganju ispita za vozače vozila na motorni pogon
Članak 1.
U Pravilniku o polaganju ispita za vozače vozila na motorni pogon ("Narodne novine", broj 50/91) članak 3. mijenja se i glasi. "Vozački ispit polaže se pred ispitnom komisijom koju čine najmanje dva ovlaštena ispitivača, od kojih je jedan predsjednik komisije.
Ispit iz nastavnog predmeta Prometna i sigurnosna pravila provodi najmanje jedan ovlašteni ispitivač.
Ispit iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi odnosno iz predmeta Upravljanje vozilom na motorni pogon provodi jedan ovlašteni ispitivač.
Ovlašteni ispitivač iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom na motorni pogon mora imati vozačku dozvolu kategorije za koju provodi ispit.
Ispitu iz nastavnog predmeta Upravljanje vozilom na motorni pogon prisustvuje i vozač-instruktor koji je osposobljavao kandidata za vozača odnosno vozač-instruktor kojeg odredi auto-škola kod koje se provodi vozaćki ispit."
Članak 2.
Ovaj pravilnik stupa na snagu osmoga dana nakon objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 602-10/92-01-722
Urbroj: 532-02-6/2-92-11
Zagreb, 22. rujna 1992.
Ministar kulture i prosvjete
mr. Vesna Girardi-Jurkić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti