POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - analiza zakona - pravilnik o prekomjernoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

IZBORNA KOMISIJA REPUBLIKE HRVATSKE
Na osnovi članka 31. stavak 2. Zakona o izborima zastupnika u Sabor Republike Hrvatske ("Narodne novine", br. 22/92 i 27/92) Izborna komisija Republike Hrvatske propisuje
OBVEZATNE UPUTE br. X.
Odustanak od kandidature
su predložile pravovaljano prihvaćene državne liste, mogu na način predviđen njihivim statutom ili posebnom odlukom donesenom na temelju statuta, odustati od državne liste najkasnije do 17. srpnja 1992. godine u 16,00 sati. Pismena obavijest o obavijest o odustanku mora prispjeti Izbornoj komisiji Republike Hrvatske do navedenog roka.
2. Odustanak jednog ili više kandidata s državne liste, nije moguć nakon prihvaćanja te liste, te se odustanak nekog od kandidata neće uvažiti i državna lista ostaje pravovaljanom s imenima svih objavljenih ksndidata.
3. Kandidat za zastupnike u Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske u izbornim jedinicama u kojima se bira jedan zastupnik, može odustati od kandidature najkasnije do 17. srpnja 1992. godine u 16.00 sati. Pismena obavijest o odustanku mora do tog roka prispjeti Izbornoj komisiji Republike Hrvatske, koja će ga odmah proslijediti nadležnoj Izbornoj komisiji izborne jedinice.
4. Odustati od kandidature za zastupnika u Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske u izbornoj jedinici u kojoj se bira jedan zastupnik može: - nezavisni kandidat pismenim očitovanjem: - kandidat koje je predložila politička stranka, uz pismenu suglasnost političke stranke i - politička stranka, koja je predložila kandidata uz njegovu pismenu suglasnost. Odustanak kandidata ili stranke, bez uzajamne pismene suglasnosti, neće se uvažiti.
5. Odustanak od kandidature za zastupnika, odnosi se i na njegovog zamjenika. Zamjenik kandidata za zastupnika ne može odustati od kandidature.
Klasa: 013-03/92-01/05
Urbroj : 56605-92-161
Zagreb, 14. srpnja 1992.
Predsjednik
Zlatko Crnić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti