POSLOVNE NOVINE - PRAVNE INFORMACIJE - POSLOVNA LITERATURA

# Nova ponuda za poduzetnike # Internet usluge za poduzetnike # Korisni poslovni programi # Besplatne poslovne usluge # Korisni linkovi

PREGLED PRAVNIH PROPISA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na temelju prava i ovlaštenja utvrđenih Ustavom, Hrvatski sabor odlučuje o donošenju i promjeni Ustava, donosi zakone, državni proračun, donosi akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora, obavlja izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom... Vlada donosi poslovnike, razne odluke, rješenja i zaključke. Zakonom je predviđeno da ministri i ravnatelji pojedinih upravnih tijela donose pravilnike i naputke za provedbu zakona u okviru svoje nadležnosti. Određene ovlasti imaju i jedinice lokalne i regionalne samouprave. Njihova predstavnička tijela na temelju Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi donose, razne odluke i akte. Pored njih opće akte, autonomnog značenja, donose i strukture izvan državnih tijela. Tim aktima donose se statuti i uređuje se unutarnje ustrojstvo...

Propisi iz 1992. godine - Propisi - arhiva - propisnici - odluka o efektivnoj ...


PREGLED I PRETRAŽIVANJE SVIH ZAKONA I DRUGIH PROPISA

IZ ARHIVE: SADRŽAJ ODABRANOG PROPISA / AKTA:

MINISTARSTVO PROSVJETE KULTURE I ŠPORTA
Na temelju članka 91. Zakona o upravi ("Narodne novine", broj 16/78, 50/78, 29/85, 41/90, 47/90, 53A/91) i članka 2. Uredbe Vlade Republike Hrvatske o provođenju Rezolucije br. 757 (1992) Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda ("Narodne novine", broj 32/92) donosim
NAREDBU
za provođenje Rezolucije broj 757 (1992) Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u području prosvjete, kulture i športa
I.
Zabranjuje se fizičkim i pravnim osobama koje organiziraju športska natjecanja i priredbe na teritoriju Republike Hrvatske omogučavanje sudjelovanja športaša, športskih klubova i nacionalnih športskih ekipa iz tzv. Savezne Republike Jugoslavije (Srbije i Crno Gore) na tim manifestacijama.
II.
Zabranjuje se sveučilištima, fakultetima, višim školama, odgojno-obrazovnim ustanovama, kulturnim ustanovama, športskim organizacijama i udruženjima, znanstveno-nastavnim djelatnicima, kulturnim djelatnicima i športašima svaki oblik prosvjetne, kulturne i športske suradnje i razmjene s odgovarajućim fizičkim i pravnim osobama iz tzv. Savezne Republike Jugoslavije (Srbije i Crne Gore).
III.
Suspendira se svaka prosvjetna, kulturna i športska razmjena i posjeta pojedinaca i grupa koje službeno sponzorira ili koji predstavljaju tzv. Saveznu Republiku Jugoslaviju (Srbiju i Crnu Goru).
IV.
Odredbe o zabrani i suspenziji iz točke I. II. i III. ove Naredbe odnose se i na ugovore o prosvjetnoj, kulturnoj i športskoj suradnji i razmjeni sklopljene prije stupanja na snagu Uredbe Vlade Republike Hrvatske o provođenju Rezolucije br. 757 (1992).
V.
Stupanjem na snagu ove Naredbe obustavljaju se sve aktivnosti u svezi s prosvjetnom, kulturnom i športskom suradnjom i razmjenom Republike Hrvatske i tzv. Savezne Republike Jugoslavije (Srbije i Crne Gore).
VI.
Ova Naredba stupa na snagu danom objave u "Narodnim novinama".
Klasa: 023-03/92-01-64
Urbroj: 532-01/2-92-01
Zagreb, 2. lipnja 1992.
Ministar prosvjete, kulture i športa
mr. Vesna Girardi-Jurkić, v. r.


Portal Poslovnenovine.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost. Iako činimo sve napore kako bi osigurali točnost i pravovremenost informacija na ovim stranicama, nismo odgovorni za eventualnu netočnost informacija ili štetu nastalu korištenjem takvih informacija.


POSEBNA PREPORUKA:

PREGLED KORISNIH SAVJETA I IZBOR POSLOVNIH USLUGA ZA PODUZETNIKE

POSLOVNE INFORMACIJE ZA VLASNIKE TVRTKI, OBRTNIKE I UDRUGE

Primjeri ugovora - šprance

Investicijski projekti