Poslovne novine
Poslovni list
Poslovne novine - Primjeri ugovora - Informacije o ugovorima - Narudžbe primjera ugovora - Ugovori o poslovnoj suradnji - Pregled špranci ugovora
 
 
 
   
Nova ponuda
Internet usluge
Izrada stranica
CMS web stranice
Hosting serveri
Prodaja izvještaja
Poslovni planovi
Primjeri ugovora
Poslovni elaborati
Nove investicije
Poslovni imenici
Internet imenik
Istraživanje
Marketing
Preporuke
     

Primjeri ugovora - Ugovorni odnosi


Odredbe o garancijama kod ugovora


Garancija za ispravno funkcioniranje robe

Garancija se daje za ispravno funkcioniranje tehničke robe (nekog stroja, motora kakvog aparata ili drugih sličnih stvari) u toku određenog vremena. Garancija nastaje od predaje robe kupcu.

Ako stvar ne funkcionira ispravno kupac može:
- zahtijevati kako od prodavaoca i od proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili
- ako to ne učini da mu mjesto nje preda stvar koja funkcionira ispravno
- naknadu štete koju je pretrpio zbog toga što je lišen upotrebe stvari od traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja.
Kupac može pravo tražiti u toku garancijskog roka, bez obzira na to kad se nedostatak u funkcioniranju pojavio. U slučaju manjeg popravka garancijski rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen upotrebe stvari. Kad je izvršena zamjena stvari ili bitni popravak, garancijski rok počinje teći ponovo od zamjene odnosno od vraćanja popravljene stvari.
Ako prodavatelj ne izvrši u razumnom roku popravak ili zamjenu stvari, kupac može raskinuti ugovor ili sniziti cijenu i zahtijevati naknadu štete.
Prodavatelj odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se popraviti odnosno zamijeniti te stvar vratiti kupcu. Za to vrijeme snosi i rizik za propast ili oštećenje stvari.
Prava kupca po osnovi garancijskog lista gase se nakon isteka jedne godine od dana kad je tražio popravak ili zamjenu stvari.
TREBATE GOTOVE PRIMJERE UGOVORA?

Imajte uvijek spreman pravni dokument za bilo koju vrstu posla ili poslovanja. Iskoristite ono što već koristi veliki broj poduzeća i obrtnika.
Uštedite vrijeme koristeći gotove šprance ugovora: popunite prazna polja i Vaš ugovor je spreman za printanje za nekoliko minuta.


LINK NA OPŠIRNIJE INFORMACIJE O NARUDŽBI PRIMJERA UGOVORA Primjeri ugovora

Svi primjeri ugovora usklađeni su sa važećim propisima

 
 
  13. 8. 2022.

Poslovne novine - Hrvatski poslovni, pravni i financijski portal - Pregledi poslovnih usluga i informacija