Poslovne novine
Poslovni list
MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO - PODUZETNIČKA STRATEGIJA I PODUZETNIČKA KULTURA - PROFIL HRVATSKIH MALIH PODUZETNIKA POČETNIKA - AMALL BUSINESS ADMINISTRATION - PODUZETNIČKE ZONE - HRVATSKO OBRTNIŠTVO - HRVATSKO OBITELJSKO PODUZETNIŠTVO - ŽENSKO PODUZETNIŠTVO - TURISTIČKO PODUZETNIŠTVO - PODUZETNIČKI POREZI, DOPRINOSI I PRISTOJBE - MARKETING U JAVNIM SLUŽBAMA - MULTILEVEL MARKETING - IZRAVNI MARKETING - MARKETINŠKA BAZA PODATAKA - RAZVOJ NOVIH PROIZVODA - LEASING - STRATEGIJA KUPOPRODAJE PRAVA - FRANŠIZA U MALOPRODAJI - LOJALNOST I MARKA - BONUS KARTICE - KARTICE LOJALNOSTI - PROCES KUPNJE - ODNOSI S JAVNOŠĆU - MARKETINŠKI MEDIJ - KOMUNIKACIJA PUTEM INTERNETA - ELEKTRONIČKO POSLOVANJE U PODUZETNIŠTVU - ELEKTRONIČKO POSLOVANJE - IZVOR NOVIH POSLOVNIH MOGUĆNOSTI - TRŽIŠTA OSIGURANJA - KONFLIKT I PREGOVARANJE - PREGOVARAČKE VJEŠTINE - MALE TVRTKE I MENADŽMENT - NOVI MODELI RAZVOJA - ODLUČIVANJE - UPRAVLJANJE KVALITETOM - SVJETSKI POSLOVNI OBIČAJI - SPORAZUM O PRIDRUŽIVANJU - PRAVNI ASPEKT PREGOVORA - UGOVOR O PRODAJI - KUPOPRODAJNI UGOVOR - UGOVOR O ZAJMU I UGOVOR O KREDITU - UGOVOR O RADU, UGOVOR O DIJELU I MENADŽERSKI UGOVOR - ZAKON O JAVNOJ NABAVI - ZAKON O POMORSKOM DOBRU I MORSKIM LUKAMA - ZAKON O ELEKTRIČNOJ TRGOVINI - OSIGURANJA I DRŽAVNA REGULACIJA - RAČUNOVODSTVO MALIH PODUZETNUIKA - ANALIZA FINANCIJSKIH IZVJEŠĆA PODUZETNIKA - UPRAVLJANJE TROŠKOVIMA - FINANCIRANJE PODUZETNIŠTVA
 
 
 

BESPLATNO


Besplatni pregled korisnih linkova


Poslovne novine
Najveći pregled korisnih linkova možete naći u INTERNET IMENIKU koji obuhvaća pregled hrvatskih poduzeća, obrtnika i udruga koji imaju vlastite Internet stranice i koriste Internet, manje ili više, u svome poslovanju. Radi lakšeg snalaženja, poslovni subjekti razvrstani su u zasebne kategorije prema osnovnim registriranim djelatnostima, a unutar kategorije razvrstani su abecednim redom.

Internet imenik internet stranica hrvatskih tvrtki, obrta, zadruga, udruga, saveza...

Link na Internet imenik
 
 
PREPORUKE - LINKOVI

  Povoljnije cijene Pregled sponzorske ponude - povoljnije cijene

  Poslovne novine Pregled svih poslovnih i internet usluga

  Oglasi Objavite svoju preporuku ili link


U Hrvatskoj se još uvijek na Internetu nudi tek vrlo mali dio od svih mogućih proizvoda i usluga što je velika prednost za sve one koji žele proširiti svoje poslovanje i na online trgovinu. Još uvijek je znatno veća potražnja korisnika Interneta, kojih je već i u Hrvatskoj preko jednog milijuna, od ponude trgovačkih i uslužnih poduzeća i obrtnika. Razlog nedostatka bogatije ponude nije manjak potražnje, već informatička nepismenost još uvijek velikog broja direktora i vlasnika obrta, koji su trgovinu učili u doba socijalizma i nestašica ulja i kave, a poslove naradije dogovaraju uz janjetinu ili prasetinu.

U današnje vrijeme, elektroničke uređaje kao što su televizija, radio, telefaks, telefon ili mobitel uzimamo zdravo za gotovo.
Još se naši roditelji sjećaju vremena kada su samo rijetki imali radio ili televiziju. Isto je i sa internet trgovinama i drugim uslužnim i informacijskim servisima dostupnih preko Interneta. Danas već svako dijete koristi Facebook ili piše blog, a naši vrli direktori i vlasnici obrta nemaju niti najobičnije internet stranice. U vrlo skoroj budućnosti, koja se više ne mjeri godinama, već mjesecima, postat će nepisano pravilo pa čak i standard da svako poduzeće ili obrtnik ima i internet ponudu svih svojih proizvoda i usluga.
Pod time ne mislimo na web stranice na kojima se nalazi tek naziv tvrtke i broj telefona ili mobitela i dvije - tri rečenice paušalnog opisa djelatnosti, već pregled kompletne ponude i potražnje, sa mogućnošću direktnog pregledavanja, naručivanja i plaćanja.

U Hrvatskoj, međutim, i nova generacija mladih poduzetnika u najvećem broju misli da je najbolje da se što više radi na sivo i na crno, da se izbjegavaju koliko je to moguće sve vrste obveza, da se radije zadužuju na crno i da poslije trpe reket, nego da vode otvorenu, zakonitu poslovnu igru. Kao da dugi niz godina lošeg školovanja, slabih kriterija od osnovne do fakulteta, te socijalnih poremećaja svih vrsta, dolazi na naplatu. Može Hrvatska prepisati sve najbolje propise iz Europske unije, ali što ako nema kvalitetne poduzetnike i visokokvalificiranu radnu snagu, koja inovativne ideje zna pretvarati u profitabilan - internetu i javnosti otvoren biznis.

Pogledajmo web stranice vodećih hrvatskih kompanija, pa ih usporedimo sa web stranicama njihovih konkurenata na domaćem, regionalnom, europskom i svjetskom tržištu. Uz časne izuzetke: poraz do poraza, gotovo civilizacijsko zaostajanje. Mnoge tajkunske tvrtke taje imena čelnih ljudi kompanije, velika većina ni riječju ne spominje tko su im stvarni vlasnici, malo ih je koje pred javnost izlaze s revizorskim nalazima o svom poslovanju, a o vlastitoj inovativnosti i euro-poduzetnosti jedva da i jedna voli kazati koju riječ. Dakako, nema niti detaljnog pregleda ponude proizvoda i usluga, već samo paušalne naznake mogućeg asortimana.
Podosta je velikih kompanija, koje su otvorile web stranicu, kao početnu masku, pa se nisu sjetile da unazad godinu ili dvije upišu išta novog, značajnijeg. Izravne kontakte sa dobavljačima, potrošačima ili kupcima nastoje onemogućiti na sve tradicionalne načine.

 
 
  30. 11. 2022.

Nova ponuda za poduzetnike - Internet usluge za poduzetnike - Izrada internet stranica - CMS internet stranice - Hosting - Prodaja gotovih izvještaja - Izrada poslovnih planova - Gotovi primjeri planova - Investicijski projekti - Primjeri ugovora - Poslovni imenici - Internet imenik - Istraživanje tržišta - Marketing - Trgovačko posredovanje - Proizvodi i usluge - Poslovno savjetovanje - Poslovna psihologija - Poslovne informacije - Poslovni web katalog - Pregled zakona i propisa - Informatika i poslovanje - Korisni poslovni programi - Programiranje po narudžbi - Sigurnost u poslovanju