Besplatni katalog
Kataloška prodaja
POSLOVNE NOVINE - BAZE PODATAKA - POSLOVNI IMENIK - PREDSTAVLJANJE I POVEZIVANJE POSLOVNIH SUBJEKATA - POSREDOVANJE I ZASTUPANJE - IZRADA POSLOVNIH PLANOVA I INVESTICIJSKIH PROJEKATA - INFORMACIJE - INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO I MARKETING - PODUZETNIŠTVO I MENADŽMENT U USLUŽNIM DJELATNOSTIMA - SKUPNI KATALOG KNJIŽNICA - KATALOG PROIZVODA - HRVATSKI KATALOZI - MODNI KATALOG - KATALOŠKA PRODAJA - PREGLED KORISNIH PRILOGA - PRETRAŽIVANJE BAZE PODATAKA - PREGLED PONUDE I POTRAŽNJE - KONZALTING - VIJESTI - INFORMACIJE - NAJBRŽI I NAJLAKŠI PUT DO SVIH INFORMACIJA - WEB HOSTING I IZRADA INTERNET STRANICA - IZRADA WEB STRANICA ZA TVRTKE I OBRTNIKE - WEB PROJEKTI - KNJIGOVODSTVO - IZRADA INVESTICIJSKIH PROJEKATA I POSLOVNIH PLANOVA - TURIZAM - TRGOVINA - POSLOVNI FORUM - BAZA PODATAKA HRVATSKOG GOSPODARSTVA - PRETRAŽIVANJE - PREGLED PONUDE I POTRAŽNJE - PRETRAŽITE BAZU PODATAKA - BESPLATNO PRETRAŽIVANJE ADRESARA POSLOVNIH SUBJEKATA - PREGLED PONUDE I POTRAŽNJE - KONZULTACIJE - MARKETING - BAZA PODATAKA - FINANCIJE - PODUZETNIŠTVO - SAMOSTALNE DJELATNOSTI - KONCESIJE - VIJESTI - IZRADA STRANICA ZA OBRTNIKE - ANKETE - MAILING LISTA - POSEBNI PRILOZI - INFORMATIKA I POSLOVNE USLUGE - KONZALTING - PREGLED PONUDE PROIZVODA I USLUGA
 
 
 

POSLOVNI KATALOZI


Pregled informacija o web katalozima i kataloškoj prodaji


Poslovne novine Katalog (eng. catalogue) je sređeni popis dokumenata u nekoj zbirci; sekundarni dokument koji popisuje i opisuje dokumente trajno ili privremeno okupljene; skup kataložnih jedinica o dokumentima u zbirci ili zbirkama razvrstanih prema nekim pravilima koja omogućavaju njihovo pretraživanje. Katalog sadrži bibliografski opis i dostatne informacije za pristup dokumentima. Razdioba kataloga moguća je prema različitim kriterijima; prema obliku katalozi mogu biti u obliku registra, u obliku knjige i na listićima; prema načinu raspoređivanja same građe razlikujemo formalni (autorski, topografski) i stvarni (stručni, predmetni, ukršteni) katalozi; prema obujmu katalozi se dijele na opće i specijalne; prema namjeni na javne i interne kataloge. Klasificiranje je pripisivanje podacima ili dokumentima indeksne oznake iz klasifikacijskog sistema kako bi se olakšalo njihovo indeksiranje i raspoređivanje; proces indeksiranja prema nekom stručnom (klasifikacijskom) rasporedu.
 
PREPORUKE - LINKOVI

  Katalog Link na poslovnu tražilicu za traženje kataloga

  Kataloška ponuda Objavite svoju preporuku ili link


Kataloško oglašavanje i prodaja specijalizirana je grana direktnog marketinga. Te su dvije discipline u mnogo čemu kompatibilne. Kao i u direktnim marketingu, komunikacija je jedan na jedan, a interaktivnost i povratnu informaciju razgovora sa živom osobom u kataloškoj ponudi zamjenjuju različite ankete koje bilježe razine zadovoljstva i preferencije kupaca. Nagli skok kataloške prodaje i, posljedično, rast kompanija koje su počele u početku isključivo kao kataloški prodavači, primjerice Victoria’s Secret ili Amazon, počeo je između osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća.

Kataloška prodaja putem Interneta npr. namještaja, tehničke robe, prodaja uredskog materijala i slične djelatnosti dobri su primjeri gdje internet stranice i internet trgovina (web shop) smanjuju trošak reklamiranja uz povečanje količine materijala koji trgovac može predstaviti. Nije svatko u prilici štampati velike količine reklamnog materijala sa slikama robe iz svog asortimana i cijenama. Ograničeni ste na veličinu oglasnog prostora u tisku, ili na svega nekoliko sekundi u radijskom ili televizijskom programu.
Na internet stranicama i internet trgovini postoji mogućnost pokazati i detaljno predstaviti cijeli asortiman, fotografije proizvoda, karakteristike i cijene te sve obavijesti o akcijama, o svim sniženjima, rasprodajama i primamljivim nagradnim igrama.
Putem Interneta i e-maila moguće je jednostavno i uz vrlo niske troškove ostvariti komunikaciju sa ljudima udaljenim i tisućama kilometara od prodajnog mjesta i objasniti im da baš Vi imate za njih robu koja im treba i to po izuzetno povoljnim cijenama.

Prije nekoliko godina, nitko nije mogao niti predvidjeti da će mala on-line knjižara pokrenuta u garaži Seattlea biti vrijedna više od 20 milijardi dolara. Naravno, riječ je o Amazon.com. Još veću zaradu ostvarili su osnivači Netscapea, America Online-a, Yahoo-a i sl. Vlasnici tih tvrtki, danas su bogatiji i većine malih država. Njihov uspjeh je u tome što su na vrijeme prepoznali sve mogućnosti Internet trgovine i mogućnosti moderne tehnologije i globalizacije. Velike i uspješne tvrtke koje su nastajale godinama, sada za konkurente imaju tek pokrenute tvrtke koje svoje poslovanje baziraju nastupom na Internetu. Prije nekoliko godina to ne bi bilo moguće, danas tehnologija malima omogućuje da se takmiče sa velikima.

Globalna priroda Interneta neminovno znači veliku konkurenciju, ali i mogućnost poslovanja sa poslovnim partnerima i kupcima bez obzira gdje se oni nalazili u svijetu. Internet svakim danom sve više potiskuje tradicionalne posrednike i trgovce, a ujedno pruža novu šansu u novim poslovnim prilikama i hrvatskim poduzetnicima, ako ne u svjetskim onda barem u našim hrvatskim okvirima.

S obzirom da su niski troškovi pristupu Internetu, a velika mogućnost pretraživanja i praćenja informacija i pronalaženja najpovoljnijih ponuda, cijene proizvoda i usluga padaju. FreeMarkets OnLine iz Pittsburgha upravlja poslovnim B2B stranicom za dobavljače i kupce industrijskih proizvoda. FreeMarkets ne posjeduje vlastitu robu kojom trguje, ali zato radi sve drugo: identificira dobavljače, pronalazi kupce i vodi aukciju. Još tijekom sada već davne 1998. godine, imali su promet od preko 500 milijuna dolara i zaradili 7 milijuna dolara. Slično je i sa Energy Marketplace, tvrtke Southern California Gas Co., posrednikom za plin, gdje kupci pronalaze najbolje ponude za kupnju plina. Ovakvi i slični siteovi mogli bi revolucionalizirati trgovinu.

Informacije su jedna od najboljih roba za prodaju na Internetu, ali prodaju se i "materijalne" stvari, od CD-a, knjiga, odjeće, hrane, namještaja pa sve do industrijske opreme. Internet ima milijune potrošača koji su iz dana u dan sve više naviknuti na online kupovinu. Cijene reklame, skladištenja i troškovi distribucije se za tvrtke koje koriste Internet značajno smanjuju što rezultira nižim cijenama, a većom zaradom.

 
 
  30. 11. 2022.

Nova ponuda za poduzetnike - Internet usluge za poduzetnike - Izrada internet stranica - CMS internet stranice - Hosting - Prodaja gotovih izvještaja - Izrada poslovnih planova - Gotovi primjeri planova - Investicijski projekti - Primjeri ugovora - Poslovni imenici - Internet imenik - Istraživanje tržišta - Marketing - Trgovačko posredovanje - Proizvodi i usluge - Poslovno savjetovanje - Poslovna psihologija - Poslovne informacije - Poslovni web katalog - Pregled zakona i propisa - Informatika i poslovanje - Korisni poslovni programi - Programiranje po narudžbi - Sigurnost u poslovanju